dinsdag 20 januari 2015

Event: Michelinster diner bij Restaurant de Boekanier

Afgelopen zondag zijn we met vrienden naar een speciaal event geweest bij De Boekanier. Zij organiseerden samen met Timo Munts een Michelinster waardig diner (en lunch) en dat voor een hele mooie prijs. Hun eigen wijnleverancier Jeroen Dorenstouter van Oud Reuchlin & Boelen zorgde voor bijpassende wijnen, perfect afgestemd op het menu dat geserveerd werd. Per gerecht werden twee wijnen geschonken, een klassieke wijn en een meer spannende wijn.
Voor maar  € 45,- per persoon kreeg je een culinair 4 gangen menu, bijpassend wijnarrangement, tafelwater en koffie of thee ter afsluiting. Ben je benieuwd naar het menu, lees dan verder!

Het is trouwens erg lastig om mooie foto's te maken in een restaurant met een gezellig sfeer, vandaar dat ik jammer genoeg moest flitsen en foto's van de Facebook van De Boekanier heb moeten halen.

Bij binnenkomst een lekker glas bubbels en wat brood met boter. Altijd goed!


De amuses: Huisgerookte eendenborst met vijgencompote en eendenlever, crostini met een crème van Roquefort en een pecannootje en atjar van bloemkool met curry mayonaise.

Het voorgerecht: Tartaar van rund met een coulis van strandkrab, salade van Opperdoeser Ronde, bieslook, crème fraiche en haringkaviaar.
De wijnen: Diznoko Tokaij Dry & Schloss Reinartshausen Riesling Trocken.

Tussengerecht: Scharfilet onder een korst van dragon, chutney van bleekselderij en warme remouladesaus.
De wijnen: Macon Lugny Saint Pierre, Bouchard Pere et Fils & Sauvignon Wild Rock Elevation.

Hoofdgerecht: Gebraden hert met zuurvlees van de bout, spruitjes, romige uiencompote met kruidnagel, kroketje van 2 soorten aardappel, chip van bloedworst en saus van rode port en kruidkoek.
De wijnen: Castillo de Molina Merlot & Dow's Vale do Bomfin.

Dessert: Wentelteefjes van suikerbrood, compote van Elstar appel en vanille, gelei van Granny Smith appel, fudge blokjes, marsepeinsabayon, speculaas crunch, kaneelroomijs en honingcress.
De wijnen: Chateau Grand Jauga & Muscat de Rivesaltes Mas Amiel.
Wij hebben allemaal heerlijk gegeten en het was super leuk en interessant om de verschillende wijntjes bij de gerechten te proeven. Ondanks het luxe eten, zaten we wel heel relaxed en lekker op ons gemak. Ik raad het iedereen aan om dit te doen zodra er weer een sterren diner wordt georganiseerd, maar probeer zeker ook een een 'normaal' diner bij de Boekanier, wat ook altijd genieten is. Of ga naar een wijnproeverij met een aansluitend diner. Dit doen wij ook elk half jaar en dat blijven wij ook zeker doen. Wij verwachten een hoop speciale events bij de Boekanier, want ze hebben dit jaar hun 20 jarige jubileum! Like de Facebook pagina om op de hoogte te blijven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten